Zie ook:

facebook-3-logo  instagram logo2 grey

 

SemperNovum - Lumina Carbo IMG_9551 verbreed2 720x240.jpg

Lumina

De Lumina is een bijzondere en verrassende tafellamp die in verschillende varianten te leveren is:
- de Lumina Carbo met een voet van steenkool
- de Lumina Marga met een voet van mergelsteen
- de Lumina Ligna met een voet van hout

Voor de kap heeft men de keuze uit verschillende folies. Van de speciale, bonte iriserende folie tot meer rustige zilver-bronskleurige folie.

De Lumina Carbo heeft een voet van de laatste Limburgse steenkool die in 1974 naar boven is gehaald voordat de mijnen werden gesloten.
Deze lamp is speciaal ontworpen in het kader van het Jaar van de Mijnen in 2015, en heette oorspronkelijk dan ook 'Mijnlamp 2015'.
Het eerste exemplaar is destijd in ontvangst genomen door Frans Timmermans, vice-president van de Europese Commissie en staat nu in zijn kantoor in Brussel. (klik op onderstaande fotogalerie voor afbeelding daarvan). Meer info over deze lamp op de website: www.mijnlamp2015.nl

SemperNovum-Lumina icon_magnifier

De Lumina Marga heeft een voet van Limburgse mergel zoals b.v. van Chateau Neercanne bij Maastricht,
Daarvan zijn een paar jaar geleden de muren gerestaureerd. Restanten van deze mergel uit 1698 vormen de voet van deze lamp.

De Lumina Ligna heeft een voet van houten balken uit eeuwenoude monumenten. Zoals b.v. van de Frankenhof watermolen bij Vaals. Sporen van een grote brand in deze molen in het midden van de 19e eeuw zijn op de voet nog zichtbaar.

SemperNovum-Lumina icon_magnifier SemperNovum-Lumina icon_magnifier

Innovatie
Zoals bij alle SemperNovum lampen is de voet van authentieke, vaak eeuwenoude materialen gecombineerd met modern design maar ook met innovatieve techniek.
Zo zit de LED lichtbron niet in de kap maar in de voet, wat een verrassend effect heeft. Via een glazen staf wordt dit licht naar boven geleid waar het verspreid wordt. De lamp wordt aan- en uitgezet met touchbediening.

Een persoonlijke Lumina
Ook kan men zelf materiaal aanleveren waar men een speciale of persoonlijke band mee heeft.
Zoals een stuk balk van monument uit de buurt dat gerestaureerd wordt, of b.v. steen uit (groot)ouderlijk/eigen huis dat over is gebleven na verbouwing.
Een voorbeeld hiervan is de Lumina Frisia. De De voet van deze lamp bestaat uit eeuwenoude, handgevormde bakstenen. zgn. "Friese geeltjes". Deze zijn afkomstig van een klant die zijn een monumentale Friese stolphoeve gerestaureerd heeft.  Maar ook andere bakstenen met een mooi en/of persoonlijk verhaal lenen zich hiervoor.

SemperNovum-Lumina icon_magnifier


Natuurlijk zal altijd gegeken moeten worden of het materiaal qua vorm, afmetingen en stevigheid geschikt is voor de lampen.

Ook voor de kap is maatwerk mogelijk. Zo kunt u ook voor een ander materiaal en/of kleur folie kiezen.

Bezichtigen en bestellen
De lampen zijn op verschillende locaties te bezichtigen en te bestellen. Zoals in designwinkels, galeries, musea en hotels. Dit wisselt echter en is per lamp verschillend.
Neem daarom s.v.p. even contact op voor de actuele locaties als u interesse heeft.

SemperNovumicon_magnifier