Zie ook:

facebook-3-logo  instagram logo2 grey

 

kinderdijkmolens 2 720x240.jpg

Molens Kinderdijk

De 19 molens van Kinderdijk zijn gebouwd tussen 1738 en 1740 en symboliseren de wijze waarop Nederland met het water omgaat. Zij hielden lange tijd het land droog dat werd geteisterd door verzakking en overstromingen: de Alblasserwaard, ooit een ruig en vochtig veengebied, maar uiteindelijk door de mens gekoloniseerd en ontgonnen.

Weiden met grazend vee, knotwilgen en molens, langgerekte dorpen aan dijken en rivieren, historische boerderijen en in bloesem getooide hoogstamfruitboomgaarden: dit is het typisch agrarische cultuurlandschap van Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, de zuidrand van het Groene Hart van Nederland.

Het molengebied Kinderdijk ligt in de Alblasserwaard tussen Lek en Merwede, ongeveer 25 kilometer van Rotterdam. UNESCO heeft het gebied in 1997 op de Werelderfgoedlijst geplaatst, een erkenning van het unieke karakter van het molengebied.

KinderdijkMolens2 660x495

 

De Molaris lamp is gemaakt met eeuwenoude, authentieke kammen uit de molens van Kinderdijk die vervangen moesten worden. Onderstaande foto laat zien hoe de nieuwe kammen in het grote molenrad zitten.

Kinderdijk molenrad en rondsel 660x495

 

Meer info

Eigenaar

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk

logo_molens_kinderdijk_h60